Ladataan traileria...

Danny

K-7
Kesto: 1h 50min

Seuraavat näytökset

Danny -elokuva on huikea tarina Pepe Willbergin sanoin ”kansainvälisestä seikkailijasta”, joka toi 60-luvulla eurooppalaisten esikuviensa mukaisen show’n keskelle Suomen tanssilavakulttuurin murrosta. Tämä pioneerityö ei tapahtunut kivuttomasti aikakaudella, jolloin tango oli valtakulttuuria ja maaseudun infrastruktuuri vielä rakenteilla. Dannyn edustama uusi rock-pop -tyyli aiheutti konfliktin valtakulttuurin ja nuorison ihannoiman uuden suuntauksen välille. Myös kohtuuttoman suuri show-koneisto aiheutti ongelmia. Jopa kokonaisia kyliä pimeni Danny-show’n liian suuren virrankulutuksen takia.

Vaikeuksista huolimatta artistin kyky hakea ympärilleen parhaimmat osaajat, karismaattinen esiintyminen ja Suomen suurin levymyynti nostivat Ilkka ”Danny” Lipsasen yhdeksi Suomen menestyneimmistä ja ihailluimmista artisteista. Nämä saavutukset veivät hänet myös kansainvälisille areenoille mm. Cannesiin, Brasiliaan ja Kiinaan.

Elokuva tarkastelee päähenkilön elämässään tekemiä valintoja sekä nykyisyyden että keskeisten elämänvaiheiden kautta. Kulissien takaa löytyy Dannyn arkisempi puoli. Elokuvassa on komiikkaa ja kyyneleitä, kuten elämässä.

Dannyn ura ja muu elämä on tallentunut häkellyttävän pikkutarkasti Lipsasen laajaan arkistoon, joka sisältää filmejä, videoita, lehtileikkeitä, valokuvia ja esiintymisrekvisiittaa. Elokuvassa seurataan kahden vuoden ajan Lipsasen elämää sekä keikoilla että lomalla ja kotioloissa. Arkistomateriaalia käytetään tuomaan eletty elämä iholle. Katsoja pääsee tekemään oivalluksia elämän iloista ja suruista.

Haastateltavissa keskeiseen osaan on nostettu aikalaistodistajat, joiden kertomuksien ristiriitaiset näkökulmat tuovat elokuvaan kiinnostavuutta ja särmää.

Alkuperäinen nimi:
Danny
 
Kesto:
1h 50min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää

Iltanäytöksiin saapuminen

Kun tulet iltanäytöksiin (eli jos näytös päättyy arkisin klo 21 jälkeen, lauantaina klo 20 jälkeen tai sunnuntaina klo 19 jälkeen), auto kannattaa ehdottomasti jättää Kinon edustalla olevalle pysäköintialueelle – muuten voit joutua kiertämään kävellen koko kauppakeskuskompleksin.

Maksamattomat varaukset

Varatut liput tulee lunastaa viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua. Jos lippuja ei lunasteta siihen mennessä, varaus häviää järjestelmästä ja liput vapautuvat myyntiin. Kassahenkilökunnalla ei ole mitään keinoa palauttaa näitä varauksia. Nettikaupasta ostetut liput ovat mobiilippuja jotka skannataan suoraan salin ovella.

Alennukset

Opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet (myös siviilipalvelusta suorittavat) saavat kaikista 11 - 15 €:n hintaisista lipuista alennusta 1 € heti ensi-iltapäivästä lähtien. Ostohetkellä (ja kysyttäessä myös lipuntarkastuksessa) on esitettävä voimassa oleva opiskelija-, eläkeläis- tai varusmieskortti. Ei muita alennuksia. 

 

Alle 11 €:n hintaisista lipuista ei myönnetä alennusta, koska niiden hinnat ovat jo valmiiksi alle peruslipun hinnan.
 

Mobiililippujen käyttö

Vältä jonotus - osta mobiililippu netistä! Katso pikaohjeet mobiililipun ostamiseen ja käyttämiseen.

Näytä ostoskori