Ladataan traileria...

The Last Duel

K-16 Sisältää väkivaltaa Voi aihetuttaa ahdistusta
Kesto: 2 h 33 min

Seuraavat näytökset

Historiallisen draaman The Last Duel tapahtumat sijoittuvat Satavuotisen sodan aikaan. Elokuva tutkii miesten kaiken kattavaa valta-asemaa, oikeuden haurautta ja yhden naisen voimaa ja rohkeutta puolustaa totuutta. Tositapahtumiin perustuva elokuva purkaa pitkään vallinneita olettamuksia Ranskan viimeisestä parlamentin hyväksynnän saaneesta oikeudellisesta kaksintaistelusta, joka käytiin kahden entisen ystävyksen – joista oli tullut katkeria kilpailijoita – Jean de Carrougesin ja Jacques Le Gris’n, välillä. Carrouges on kunnioitettu ritari, joka tunnetaan taistelukentillä osoittamastaan rohkeudesta. Le Gris on normandialainen ritari, jonka äly ja kaunopuheisuus tekevät hänestä yhden hovin ihailluimmista aatelisista. Kun Le Gris raiskaa Carrougesin vaimon, Margueriten, päättää Marguerite rikkoa hiljaisuuden ja syyttää hyökkääjäänsä Le Gris’n kieltäessä kaiken. Margueriten teko on paitsi rohkea ja uhmakas, myös hengenvaarallinen. Tätä seuraa oikeudellinen kaksintaistelu kuolemaan saakka, jonka myötä kaikkien kolmen kohtalo jätetään Jumalan käsiin.

Oscar®-voittaja Matt Damon (Good Will Hunting, Ford v Ferrari) on Jean de Carrouges, kaksinkertainen Oscar®-ehdokas Adam Driver (“Marriage Story,” BlacKkKlansman) on Jacques Le Gris, Emmy®-voittaja Jodie Comer (“Killing Eve,” Free Guy) on Marguerite de Carrouges ja kaksinkertainen Oscar®-voittaja Ben Affleck (Argo, Good Will Hunting) on Kreivi Pierre d’Alençon. Käsikirjoituksesta vastaavat Oscar®-ehdokas Nicole Holofcener (Can You Ever Forgive Me?) & Ben Affleck & Matt Damon. Käsikirjoitus perustuu Eric Jagerin kirjaan. Elokuvan tuottavat Ridley Scott, Kevin J. Walsh (Manchester by the Sea), Jennifer Fox (Nightcrawler), Nicole Holofcener, Matt Damon, Ben Affleck. Vastaavina tuottajina toimivat Kevin Halloran (Ford v Ferrari), Drew Vinton (Promised Land) ja Madison Ainley (Justice League).

The Last Duel perustuu Eric Jagerin kirjaan “The Last Duel: A True Story of Crime, Scandal, and Trial by Combat in Medieval France”, joka kuvaa keskiaikaista Ranskaa hätkähdyttävän yksityiskohtaisesti. Kun etikettiä, sosiaalista nousua ja oikeutta sääteli ritarillisuuden koodisto, saattoivat ajan instituutioiden – kirkon, aateliston ja teini-ikäisen kuninkaan – uhmaamisen seuraukset olla vakavia. Naisilla, joilla ei ollut mitään oikeudellista asemaa ilman aviomiehen tukea, panokset olivat vieläkin kovemmat näinä väkivaltaisina aikoina.

Ohjaus

Ridley Scott

Käsikirjoitus

Nicole Holofcener & Ben Affleck & Matt Damon (perustuu Eric Jagerin kirjaan)

Rooleissa

Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Ben Affleck

Alkuperäinen nimi:
The Last Duel
 
Kesto:
2 h 33 min
 
Lajityypit:
draama
 
 

Hyvä tietää

Iltanäytöksiin saapuminen

Kun tulet iltanäytöksiin (eli jos näytös päättyy arkisin klo 21 jälkeen, lauantaina klo 20 jälkeen tai sunnuntaina klo 19 jälkeen), auto kannattaa ehdottomasti jättää Kinon edustalla olevalle pysäköintialueelle – muuten voit joutua kiertämään kävellen koko kauppakeskuskompleksin.

Maksamattomat varaukset

Varatut liput tulee lunastaa viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua. Jos lippuja ei lunasteta siihen mennessä, varaus häviää järjestelmästä ja liput vapautuvat myyntiin. Kassahenkilökunnalla ei ole mitään keinoa palauttaa näitä varauksia. Nettikaupasta ostetut liput ovat mobiilippuja jotka skannataan suoraan salin ovella.

Alennukset

Opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet (myös siviilipalvelusta suorittavat) saavat kaikista 11 - 15 €:n hintaisista lipuista alennusta 1 € heti ensi-iltapäivästä lähtien. Ostohetkellä (ja kysyttäessä myös lipuntarkastuksessa) on esitettävä voimassa oleva opiskelija-, eläkeläis- tai varusmieskortti. Ei muita alennuksia. 

 

Alle 11 €:n hintaisista lipuista ei myönnetä alennusta, koska niiden hinnat ovat jo valmiiksi alle peruslipun hinnan.
 

Mobiililippujen käyttö

Vältä jonotus - osta mobiililippu netistä! Katso pikaohjeet mobiililipun ostamiseen ja käyttämiseen.

Näytä ostoskori