Tekniikka

Laitteisto takaa onnistuneen elokuvaelämyksen

Salit

Kino 123:ssa on nimensä mukaisesti kolme salia: Kino 1, Kino 2 ja Kino 3. Saleista suurin ja kaunein - todellinen paraatisali - on Kino 1, jossa on 260 istumapaikkaa. Tämä on se paikka, jossa kaikki haluavat nähdä parhaat uutuusleffat ja elämää suuremmat spektaakkelit salin reilusti yli 100 m2:n valkokankaalta.

Kooltaan täsmälleen yhtä suuret Kino 2 ja Kino 3 ovat 94 katsojan saleja. Näiden salien valttikortti on intensiivinen katselukokemus.

 

Valaistus

Kino 123:n valaistus on toteutettu led-tekniikalla. Käytännössä kaikki valot, jotka Kinon tiloissa näet, ovat ledejä – penkkien alla olevista tehostenauhoista kahvilan katseenvangitsijoihin ja elokuvasalien yleisvaloihin. Yhteensä Kinon tiloissa on lähes 30.000 yksittäistä valodiodia eli LEDiä. Valaistusta ohjataan ja säädetään edistyksellisillä DALI-ohjaimilla, joilla voidaan optimoida jopa yksittäisten lamppujen käyttöteho.
 

Valkokankaat

Kinon valkokankaat ovat maailman johtavan valkokangasvalmistajan Harknessin miniperforoitua Perlux-erikoiskangasta. Kino 1:n vaikuttavan kokoisen kankaan pinta-ala on peräti 110 neliömetriä. Kino 2:n ja Kino 3:n valkokankaille kertyy pinta-alaa noin 34 neliömetriä, mitä voidaan pitää tämänkokoisissa saleissa optimaalisena.

 

Ääni

Kino 123:n kaikissa saleissa on äänijärjestelmänä Dolby Digital 7.1. EX. Isossa salissa eli Kino 1:ssä äänimaailma luodaan 27:n erillisesti ohjattavan kaiuttimen avulla. Niitä ohjaa Dolby CP750-prosessori ja vakuuttavat 10 pääteastetta. Pienissäkin saleissa kaiuttimia on 21 per sali.

 

Projektorit

Kino 123:ssa käytettävät Barcon valmistamat digiprojektorit ovat alan ehdotonta eliittiä. Kino 1:n konehuoneessa on 4K-projektori, Barco DP4K-32B. Kyseessä on erittäin tehokas ja laadukas tykki, jonka valoteho riittää tuottamaan huippulaatuisen kuvan ison salin suurelle valkokankaalle, myös 3D:nä.

Pienissä saleissa (Kino 2 ja Kino 3) paria pykälää pienempi Barco DP2K-23B riittää paremmin kuin hyvin tuottamaan pienemmän salikoon ansiosta mukaansatempaavan katselukokemuksen.

3D-järjestelmänä ja -laseina Kinossa käytetään Xpand-sarjaa.

Hyvä tietää

Iltanäytöksiin saapuminen

Kun tulet iltanäytöksiin (eli jos näytös päättyy arkisin klo 21 jälkeen, lauantaina klo 20 jälkeen tai sunnuntaina klo 19 jälkeen), auto kannattaa ehdottomasti jättää Kinon edustalla olevalle pysäköintialueelle – muuten voit joutua kiertämään kävellen koko kauppakeskuskompleksin.

Maksamattomat varaukset

Varatut liput tulee lunastaa viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua. Jos lippuja ei lunasteta siihen mennessä, varaus häviää järjestelmästä ja liput vapautuvat myyntiin. Kassahenkilökunnalla ei ole mitään keinoa palauttaa näitä varauksia. Nettikaupasta ostetut liput ovat mobiilippuja jotka skannataan suoraan salin ovella.

Alennukset

Opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet (myös siviilipalvelusta suorittavat) saavat kaikista 11 - 15 €:n hintaisista lipuista alennusta 1 € heti ensi-iltapäivästä lähtien. Ostohetkellä (ja kysyttäessä myös lipuntarkastuksessa) on esitettävä voimassa oleva opiskelija-, eläkeläis- tai varusmieskortti. Ei muita alennuksia. 

 

Alle 11 €:n hintaisista lipuista ei myönnetä alennusta, koska niiden hinnat ovat jo valmiiksi alle peruslipun hinnan.
 

Mobiililippujen käyttö

Vältä jonotus - osta mobiililippu netistä! Katso pikaohjeet mobiililipun ostamiseen ja käyttämiseen.

Näytä ostoskori