Ladataan traileria...

Muumiot: Seikkailu ajan halki

K-7 Sisältää väkivaltaa Voi aihetuttaa ahdistusta
Kesto: 1 h 38 min

Seuraavat näytökset

Warner Bros. Pictures tuo valkokankaille animaatioseikkailun “Muumiot: Seikkailu ajan halki”.

Egyptissä, syvällä maapallon uumenissa, sijaitsee 3000 vuotta vanha muumioiden kaupunki, jota hallitsee Faarao. Keisarillisen käskyn mukaan Faaraon tyttären, prinsessa Neferin, täytyy naida nuorukainen nimeltään Thut, mutta kumpikaan heistä ei ole halukas astumaan avioliittoon. Nefer unelmoi vapaudesta ja Thut on allerginen sitoutumiselle. Jumalten sanaa on kuitenkin toteltava, joten seitsemän päivän päästä heidän on mentävä naimisiin ja Thutin on annettava Neferille hääpäivänä Faaraon hänelle antama muinainen sormus.

Samaan aikaan maan pinnalla, elävien maailmassa, Lordi Silvester Carnaby suorittaa arkeoleogisia tutkimuksia, ja ensi kertaa elämässään hän löytää jotain arvokasta: egyptiläisen hautakammion. Lukuisten pystien lisäksi hautakammiosta löytyy vanha vihkisormus. Tämän löydöksen ansiosta Lordi Carnabyn unelma voi vihdoin toteutua ja hänellä on mahdollisuus päästä historiankirjoihin. Hän ei kuitenkaan ota huomioon, että sormuksella saattaa jo olla omistaja...

Kun Thutille selviää, että hänen sormuksensa on viety, hänellä ei ole muita vaihtoehtoja kuin kiivetä maan pinnalle ihmisten maailmaan ja soluttautua nykypäivän Lontooseen. Seikkailuun hän saa seurakseen 8-vuotiaan veljensä Sekhemin, veljen pienen lemmikkikrokotiilin Crocin sekä Neferin, joka käyttää tilaisuuden hyväkseen paetakseen avioliittoa ja toteuttaakseen unelmansa. Yhdessä näiden kolmen muumion on löydettävä tiensä läpi nykypäivän Lontoon saadakseen takaisin varastetun sormuksen. Seikkailun temmellyksessä - vastoin kaikkia odotuksia - Thut ja Nefer alkavatkin pitää toisistaan.

Elokuvan on ohjannut Juan Jesús García Galocha, jolle ”Muumiot: Seikkailu ajan halki” on debyytti elokuvaohjaajana. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Goya-palkinnon voittajat Jordi Gasull ja Javier Barreira (Tad: The Lost Explorer) apunaan Emmy-palkittu animaatiokäsikirjoittaja Ricky Roxburgh. Kolmen Goya-palkinnon voittaja (Tad: The Lost Explorer, Capture the Flag, Seikkailija Tad ja kuningas Midaksen salaisuus) Jordi Gasull on myös tuottanut elokuvan. Elokuvan tuotantoon on osallistunut myös Pedro Solis, joka on Muumiot-elokuvan animoineen Core Animation -studion johtaja sekä vuonna 2013 Goya-palkitun animoidun lyhytelokuvan ”Strings” ohjaaja ja käsikirjoittaja.

Elokuvan musiikin on säveltänyt Goya-palkittu Fernando Velazquez, joka on aikaisemmin työskennellyt ylistetyn espanjalaisen ohjaajan J.A Bayonan kanssa. Elokuvassa on kolme alkuperäiskappaletta. Teokset ”I Am Today” ja ”New Song” on säveltänyt ja sanoittanut Fernando Velazquez, joka on myös tehnyt sävellyksen kappaleeseen ”Ring Song”. Viimeisen laulun sanoituksesta on vastannut tuottaja ja käsikirjoittaja Jordi Gasull.

Warner Bros. Pictures esittää 4Cats Pictures SL:n, Anangu Grup SLU:n sekä Moomios Movie AIE:n tuotannon yhteistyössä Atresmedia Cinen, MOVISTAR+:n sekä TV3:n kanssa. Elokuva saapuu valkokankaille kansainvälisesti keväällä 2023.

Ohjaus

Juan Jesús García Galocha

Käsikirjoitus

Jordi Gasull, Javier Barreira & Ricky Roxburgh

Rooleissa

Päärooleissa: Riku Leskinen, Diandra, Pauli Halonen, Robin Svartström, Panu Kangas, Tuomas Uusitalo, Isaac Sene, Carl-Kristian, Rundman, Katja Aakkula, Kristiina Halttu, Elise-Juliette Njila.

Muissa rooleissa: Jukka Nylund, Markku Huhtamo, Juhani Rajalin, Elise-Juliette Njila, Antti LJ Pääkkönen, Osku Ärilä, Petri Hanttu, Saana Norra

Tekijätietoja

Käännös: Aksu Palmén
Ohjaus: Magnus Axberg
Miksaus: Magnus Axberg
Projektipäällikkö: Marika Häkkilä
Studio: Eurotroll Finland

Alkuperäinen nimi:
Muumiot: Seikkailu ajan halki
 
Kesto:
1 h 38 min
 
Lajityypit:
animaatio, koko perheen, komedia
 
 

Hyvä tietää

Iltanäytöksiin saapuminen

Kun tulet iltanäytöksiin (eli jos näytös päättyy arkisin klo 21 jälkeen, lauantaina klo 20 jälkeen tai sunnuntaina klo 19 jälkeen), auto kannattaa ehdottomasti jättää Kinon edustalla olevalle pysäköintialueelle – muuten voit joutua kiertämään kävellen koko kauppakeskuskompleksin.

Maksamattomat varaukset

Varatut liput tulee lunastaa viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua. Jos lippuja ei lunasteta siihen mennessä, varaus häviää järjestelmästä ja liput vapautuvat myyntiin. Kassahenkilökunnalla ei ole mitään keinoa palauttaa näitä varauksia. Nettikaupasta ostetut liput ovat mobiilippuja jotka skannataan suoraan salin ovella.

Alennukset

Opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet (myös siviilipalvelusta suorittavat) saavat kaikista 11 - 15 €:n hintaisista lipuista alennusta 1 € heti ensi-iltapäivästä lähtien. Ostohetkellä (ja kysyttäessä myös lipuntarkastuksessa) on esitettävä voimassa oleva opiskelija-, eläkeläis- tai varusmieskortti. Ei muita alennuksia. 

 

Alle 11 €:n hintaisista lipuista ei myönnetä alennusta, koska niiden hinnat ovat jo valmiiksi alle peruslipun hinnan.
 

Mobiililippujen käyttö

Vältä jonotus - osta mobiililippu netistä! Katso pikaohjeet mobiililipun ostamiseen ja käyttämiseen.

Näytä ostoskori