Fiksusti ja filmaattisesti

Muistathan kohteliaat käytöstavat?

Korrektisti saliin

Akateemista varttia ei elokuvateattereissa tunneta. Kohtelias katsoja saapuu näytökseen hyvissä ajoin ennen näytöksen ilmoitettua alkamisaikaa. Jos saavut elokuvan aikana, jää penkkirivin reunaan istumaan.
 

Korrektisti pois salista

Näytöksen jälkeen yleisö poistuu saleista samaa kautta kuin on tullutkin. Kaikista saleista on erilliset hätäpoistumistiet, mutta niitä käytetään vain silloin kun se on yleisön turvallisuuden kannalta välttämätöntä – hätätilanteissa tai pahoissa ruuhkatilanteissa.

Saleista poistuminen kesken näytöksen: Jos haluat poistua salista kesken näytöksen esimerkiksi WC-käynnin vuoksi, varmista, että sinulla on lippukanta mukanasi, ja mene salin ovelle. Ovi aukeaa automaattisesti. Kun haluat palata saliin, ilmoita siitä vahtimestarille tai kassalle ja esitä kyseiseen näytökseen oikeuttava lippukanta. Vahtimestari päästää sinut saliin niin, että se mahdollisimman vähän häiritsee muita katsojia.
 

Mobiilit piiloon

Sulje puhelimet ja mobiililaitteet tai laita ne äänettömälle elokuvan ajaksi. Ota myös värinähälytin pois! Lippunsa lunastaneet ovat tulleet katsomaan elokuvaa, eivät kuuntelemaan uutta soittoääntäsi tai kaverikuntasi kuulumisia. Suurinäyttöisen puhelimen näytön valo on yllättävän voimakas ja se saattaa kiusata takana istuvaa. Tablettitietokoneesta nyt puhumattakaan... Muista, että kaikissa saleissa on kameravalvonta – kiellon rikkominen voi johtaa salista poistamiseen.
 

Ei rapistelua

Karkkipussit ja muut naposteltavat on hyvä avata valmiiksi ennen elokuvaa – valot päällä se on jopa huomattavasti helpompaa! 
 

HYS!

Valojen pimetessä yleisö hiljentyy nauttimaan elokuvasta. Jaa mielipiteesi filmistä vasta sen päätyttyä, ei elokuvan aikana. Vaikkapa Kinon kahviossa cappuccino-kupposen ääressä!
 

Tämä ei ole olohuoneesi

Huomioi muut katsojat; elokuvaan saa ja on jopa suotavaa eläytyä, mutta yritä tehdä se muita häiritsemättä - istu rauhallisesti penkillä, älä potki, älä huido muita penkkejä, vaikka elokuva olisikin jännä.
 

Varovasti 3D-lasien kanssa

3D-elokuvien katsomiseen tarkoitettujen lasien käsittely vaatii erityishuolellisuutta. Älä koske lasien linsseihin ja varo pudottamasta laseja. Palauta lasit näytöksestä poistuessasi. Jos lasit eivät tunnu toimivan oikein, kuva on sumea tai oudon värinen, käy heti vaihtamassa lasit (paristo on luultavasti tyhjä) – katselunautintoa on turha pilata toivomalla näkymien paranevan itsestään.
 

Lopputekstit vai ei?

Monet elokuvan ystävät haluavat katsoa koko elokuvan, alkuteksteistä lopputekstien viimeiseen riviin. Jos et halua katsoa lopputekstejä, älä jää muiden eteen seisomaan.
 

Opasta pienimpiä katsojia

Jos olet näytöksessä lasten kanssa, opasta ja auta heitä elokuvissa käyttäytymiseen. Muistuta heitä myös siitä, ettei jännimpiä kohtia ole pakko katsoa. Kaikilla on oikeus tulla elokuviin viihtymään!

Kuvaamalla voit joutua vaikeuksiin!

Esitettävän elokuvan tallentaminen elokuvanäytöksissä on tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty ja tekijänoikeusrikos. Laittoman elokuvan tallennusyrityksen huomatessa teatterin henkilökunta voi takavarikoida laitteet ja mahdollisesti tehdä siitä poliisiasian. Poliisin takavarikoimat laitteet voidaan menettää edelleen valtiolle.

Hyvä tietää

Iltanäytöksiin saapuminen

Kun tulet iltanäytöksiin (eli jos näytös päättyy arkisin klo 21 jälkeen, lauantaina klo 20 jälkeen tai sunnuntaina klo 19 jälkeen), auto kannattaa ehdottomasti jättää Kinon edustalla olevalle pysäköintialueelle – muuten voit joutua kiertämään kävellen koko kauppakeskuskompleksin.

Maksamattomat varaukset

Varatut liput tulee lunastaa viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua. Jos lippuja ei lunasteta siihen mennessä, varaus häviää järjestelmästä ja liput vapautuvat myyntiin. Kassahenkilökunnalla ei ole mitään keinoa palauttaa näitä varauksia. Nettikaupasta ostetut liput ovat mobiilippuja jotka skannataan suoraan salin ovella.

Alennukset

Opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet (myös siviilipalvelusta suorittavat) saavat kaikista 11 - 15 €:n hintaisista lipuista alennusta 1 € heti ensi-iltapäivästä lähtien. Ostohetkellä (ja kysyttäessä myös lipuntarkastuksessa) on esitettävä voimassa oleva opiskelija-, eläkeläis- tai varusmieskortti. Ei muita alennuksia. 

 

Alle 11 €:n hintaisista lipuista ei myönnetä alennusta, koska niiden hinnat ovat jo valmiiksi alle peruslipun hinnan.
 

Mobiililippujen käyttö

Vältä jonotus - osta mobiililippu netistä! Katso pikaohjeet mobiililipun ostamiseen ja käyttämiseen.

Näytä ostoskori