Ikärajat ja sisällöt

Suomessa esitettävät elokuvat on luokitellaan ikärajamerkinnällä  ja sisältösymboleilla.

Ikärajat

Ikäraja ei ole suositusikä - se ei tarkoita, että merkinnällä 7 varustettu elokuva sopisi erityisen hyvin 7-vuotiaille. Toisin sanoen jos elokuva on kaikille sallittu, se ei tarkoita, että kyseessä on lastenohjelma vaan että siinä ei ole lapsille haitallista väkivaltaa, seksiä, ahdistavuutta tai päihteidenkäyttöä.

   

Sallittu kaikenikäisille

     
 

Kielletty alle 7-vuotiailta

     
 

Kielletty alle 12-vuotiailta

     
 

Kielletty alle 16-vuotiailta

     
 

Vain aikuisille

   

Ikärajojen 7, 12 ja 16 kohdalla elokuvan saa esittää aikuisen seurassa 3 vuotta ikärajaa nuoremmalle. Jousto ei siis koske elokuvaa, joka on kielletty alle 18-vuotiailta.

   

Ikäraja ei vielä ole tiedossa


Sisältösymbolit

Sisältösymbolit kertovat puolestaan, millaisten lapsille haitallisiksi arvioitujen sisältöjen vuoksi elokuvalla on kaikille sallittua korkeampi ikäraja.
 

 

Huumeita/päihteitä ja niiden käyttöä

     
 

Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä

     
 

Seksuaalista sisältöä

     
  

Väkivaltaa

 

Hyvä tietää

Iltanäytöksiin saapuminen

Kun tulet iltanäytöksiin (eli jos näytös päättyy arkisin klo 21 jälkeen, lauantaina klo 20 jälkeen tai sunnuntaina klo 19 jälkeen), auto kannattaa ehdottomasti jättää Kinon edustalla olevalle pysäköintialueelle – muuten voit joutua kiertämään kävellen koko kauppakeskuskompleksin.

Maksamattomat varaukset

Varatut liput tulee lunastaa viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua. Jos lippuja ei lunasteta siihen mennessä, varaus häviää järjestelmästä ja liput vapautuvat myyntiin. Kassahenkilökunnalla ei ole mitään keinoa palauttaa näitä varauksia. Nettikaupasta ostetut liput ovat mobiilippuja jotka skannataan suoraan salin ovella.

Alennukset

Opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet (myös siviilipalvelusta suorittavat) saavat kaikista 11 - 15 €:n hintaisista lipuista alennusta 1 € heti ensi-iltapäivästä lähtien. Ostohetkellä (ja kysyttäessä myös lipuntarkastuksessa) on esitettävä voimassa oleva opiskelija-, eläkeläis- tai varusmieskortti. Ei muita alennuksia. 

 

Alle 11 €:n hintaisista lipuista ei myönnetä alennusta, koska niiden hinnat ovat jo valmiiksi alle peruslipun hinnan.
 

Mobiililippujen käyttö

Vältä jonotus - osta mobiililippu netistä! Katso pikaohjeet mobiililipun ostamiseen ja käyttämiseen.

Näytä ostoskori